Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Ξενάγηση στην υπόλοιπη Ελλάδα

 

Γιαννόλα Λώρα
Ξεναγός Αττική


 

Ξενάγηση στην υπόλοιπη Ελλάδα

Η ομορφιά της Ελλάδας δεν περιορίζεται σαφώς μόνο στις διαδρομές στους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας και στα νησιά της. Ανακαλύψτε ακόμα μια όψη της Ελλάδας μέσα από ταξίδια στη χώρα και γνωρίστε τον πλούσιο αρχαιλογικό της κόσμο, το συνδιασμό θάλασσας και βουνού, τη ζεστασιά και φιλοξενία των ανθρώπων!

Διαλέξτε ανάμεσα σε:

Ημερήσιες Ξεναγήσεις

Ξενάγηση στους Δελφούς

Ελάτε κοντά στον εαυτό σας με το "γνώθι σαυτόν" στον πιο ιερό τόπο του αρχαίου κόσμου, που οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως ήταν ο «ομφαλός της γης», το Μαντείο του Απόλλωνα. Επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο και το πρόσφατα ανακαινισμένο μουσείο, γευματίστε στην περιοχή και επιστρέψτε το απόγευμα. Η διαδρομή για τους Δελφούς είναι περίπου 2 ώρες από την Αθήνα και πραγματοποιήται μέσα από τις γραφικές κοιλάδες του Παρνασσού και το ορεινό χωριό της Αράχωβας, που φημίζεται για την αρχιτεκτονική του και τα παραδοσιακά χαλιά.
Διάρκεια περίπου 8 ώρες

Αν σας ενδιαφέρει στην βυζαντινή αρχιτεκτονική και οι εκκλησίες η ξενάγηση μπορεί να επεκταθεί με την προσθήκη 1 επιπλέον ώρας για μια αξιόλογη επίσκεψη στην εκκλησία του Οσίου Λουκά.


Γύρος της Πελοποννήσου και της Αργολίδας
Η γνωριμία με την Πελοπόννησο θα σας φέρει πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου, η οποία συνδέει δύο θάλασσες της Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε επίσης τις αρχαίες Μυκήνες με την πύλη των Λεόντων και τον θολωτό τάφο του Αγαμέμνονα, την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, το Ναύπλιο και στη συνέχεια απολαύστε την κορυφαία ακουστική στο πιο εντυπωσιακό αρχαίο θέατρο στην Ελλάδα, την Επίδαυρο.
Διάρκεια περίπου 8 ώρες

Αν θα θέλατε να παρατείνει την επίσκεψή σας, στην περιήγηση μπορούμε να συμπεριλάβουμε τα παρακάτω:

  • Επίσκεψη στην Κόρινθο όπου κήρυττε ο Απόστολος Παύλος,
  • Επίσκεψη στην Ελευσίνα, όπου λάμβαναν χώρα οι διάσημες τελετουργίες της θεάς Δήμητρας (Ελευσίνια Μυστήρια),
  • Επισκεφθείτε το ναό του Δία στη Νεμέα,
  • Επίσκεψη στην Τίρυνθα, ακόμα έναν μυκηναϊκό χώρο

 

Ξεναγήσεις με βάση την τοποθεσία

Οι εκτεταμένες περιηγήσεις με βάση στην τοποθεσία είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε περισσότερα από την Ελλάδα και μπορούμε να την προσαρμόσουμε έτσι ώστε να επισκεφθείτε όλα τα μέρη της χώρας που θα θέλατε να δείτε. Σας συνιστούμε να διανυκτερεύσετε σε προορισμούς που σας ενδιαφέρουν, καθώς θα έχετε περισσότερο χρόνο να απολαύσετε τις τοποθεσίες και τις ξενναγήσεις.

Κάποιες από τις επιλογές είναι:

Νότια Ελλάδα
Μια περιήγηση προς τα νότια θα σας μεταφέρει στην αρχαία Ολυμπία, την Πάτρα μέσα από πολλά γραφικά χωριά και πόλεις της Πελοποννήσου, συμπεριλαμβανομένης της Μάνης, της Μονεμβασιάς και της Σπάρτης.


Βόρεια Ελλάδα
Πηγαίνοντας προς το βορρά μέσα από τον κάμπο της Θεσσαλίας, ερχόμαστε αντυμέτωποι μ' ένα «δάσος βουνών", όπου κάπου ανάμεσα σε γη και ουρανό, βρίσκονται τα μοναστήρια των Μετεώρων σκαρφαλωμένa με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο.
Λίγο βορειότερα βρίσκουμε το βουνό των θεών, τον Όλυμπο καθώς επίσης τους Μακεδονικούς αρχαιολογικούς χώρους του Δίου, της Πέλλας και της Βεργίνας.
Στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, μας περιμένει η καταπληκτική βυζαντινή κληρονομιά γεμάτη πολιτιστικες απολαύσεις.

θρησκευτικές περιηγήσεις
Πολλοί επισκέπτες ενδιαφέρονται να επισκεφτούν πόλεις και τοποθεσίες που αναφέρονται στη Βίβλο. Οι εκδρομές μας μπορούν να οργανωθούν με σκοπό την επίσκεψη σε πολλές από τις πόλεις και τα μέρη που επισκέφθηκε και δίδαξε ο Απόστολος Παύλος, όπως στη γραφική παραθαλάσσια πόλη της Καβάλας και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Περιηγήσεις σε Συναγωγές
Συναγωγές μπορούν να βρεθούν σε πολλές πόλεις, όπως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Κέρκυρα και την Κρήτη. Καθώς βρίσκονται σε πολλά μέρη της Ελλάδα, η εκδρομή αυτή μπορεί να συνδυαστεί με άλλες περιοχές και πόλεις τουριστικού ενδαφέροντος. 


Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλ. 
2109955822 | Κιν. 6937842130
Email: laura@yasoogreece.com